Satama-alueen vartiointi

Vartiovuorot ovat varattavissa varaukset ja ilmoitukset valikosta.

Tämän kesän vartiovuorojen sähköinen ajanvaraus on sulkeutunut. Kiitos kaikille vuoronsa sähköisesti varanneille. Vartiopäällikkö arpoo varaamattomat vuorot niille venepaikan haltijoille, jotka eivät ole vuoroa vielä varanneet ja tiedottaa asianomaisia sähköpostitse.

Jatkossa kannattaa vartiovuoron varaamalla varmistaa itselle sopiva vartiointiaika. Kaikkea voi kuitenkin aina sattua ja tapahtua. Jos vartiovuoro on varattu tai se on itselle osoitettu mutta tulee ylitsepääsemätön este, jokaisen pitää itse hommata vuorolle sijainen. Jos laiminlyö vartiovuoron, noudatetaan ohjeiden 12. kohtaa ja vuoron varanneelle tulee 220 € sakko. Varavartijoiden yhteystiedot löytyvät alta. Korvaussuositus varavartijalle on 150€. Lopullisen korvauksen voivat henkilöt sopia keskenään.

Haukilahden sataman vartiointi hoidetaan perinteiseen tapaan yhteistyössä EMK:n ja Matinkylän venekerhon kanssa. Kerhojen yhteistyö mahdollistaa alueen kattavan vartioinnin pienellä vaivalla. Pahimmiksi tiedettyjen öiden vartiointia tehostetaan kaksinkertaisella vartijamäärällä. HLVK:n osalle tulee samat kuusi vartioviikkoa kuin edellisenäkin kautena, ts. viikot 24, 27, 33, 36, 39 ja 41.

Vartioinnin laiminlyönnistä seuraa 220 euron sakko ja toistuvissa tapauksissa venepaikan menettäminen vuodeksi. Huolehdithan siis velvoitteestasi!

HLVK:n varavartijat kesä 2023:

Maks Loikkanen, 0440 548 668, maks.loikkanen@hotmail.com
Elias Anttalainen, 045 679 5099, elias.anttalainen@gmail.com
Michael Ballhorn, 044 556 6323, ballhornmichael@gmail.com
Natasha Nordström-Huotari, 041 546 1310, natasha.nordstromhuotari@gmail.com
Susanna Winqvist, 050 525 3757, susanna.winqvist@suomenliikuttava.com

Vartiointiohjeet

1. Vartiointi on venepaikan haltijalle kuuluva velvollisuus.

2. Vartiointikausi alkaa erikseen ilmoitettuna päivänä vesillelaskun aikaan ja päättyy syksyllä veneiden nostoaikaan. Kerhon vastuulla olevat vartiointiviikot ilmoitetaan erikseen.

3. Vartiointivuoro on kello 22.00 – 05.00 välinen aika.

4. Joka yöksi on nimetty vähintään kaksi vartijaa, jotka hoitavat vartioinnin yhdessä koko vuoron ajan. Mikäli toinen henkilö jää tulematta vartiovuoroon, hoidetaan vartiovuoro paikalla olevan henkilön toimesta ja ilmoitetaan asiasta vartiopäällikölle.

5. Vartioitava alue on koko Haukilahden satama-alue niemen kärjestä penkkalaiturin päähän mukaan lukien Matinkylän venekerhon A-laituri, jonka porttiin löytyy avain HLVK:n kerhorakennuksen yläkerrasta. 

6. Vartiointialue kierretään noin tunnin välein. Huomioliivien käyttö on suositeltavaa, jotta alueen vartiointi on näkyvää.

7. Paperiset vartiopäiväkirjan sivut löytyvät HLVK:n vartiokansiosta. Näihin kirjataan vartioon saapuminen ja poistuminen, sekä havainnot vartiointialueen tapahtumista vuoron aikana. 

8. Tukikohtina vartijoille toimivat HLVK:n kerhorakennuksen yläkerta ja EMK:n vartiotupa (EMK:n vartiotupa on remontissa alkukesästä 2023 ja tukikohtana toimii vain HLVK:n kerhorakennuksen yläkerta). Näihin tukikohtiin sopivat venelaiturin / kerhorakennuksen avaimet. Vartijat huolehtivat vartiotupien kohtuullisesta järjestyksestä ja siisteydestä. Tupakointi vartiotuvissa on kielletty.

9. Vartioinnin tarkoituksena on varkauksien ja ilkivallan ennaltaehkäisy, tapahtumista hälyttäminen sekä veneiden kiinnitysten tarkkailu ja kohentaminen vahinkojen ja häiritsevän melun estämiseksi. Ilmoitukset tehdään tarvittaessa palokunnalle, poliisille tai ko. veneen omistajalle. Veneen kiinnityksen tai varusteiden kohentamisesta jätetään veneeseen viesti asiasta.

10. Veneen maasähköihin liittyen Espoon kaupunki on muuttanut ohjeistuksiaan. Aiemmin veneen ollessa miehittämätön maasähkön johto oli irrotettava veneestä venesatamien paloturvallisuudesta johtuen. Nyt Espoon kaupunki on kuitenkin ohjeistanut, että maasähköt saa olla kytkettynä satamassa ollessa.

11. Vartija tarkastaa kierroksellaan satama-alueen laitteet sekä laituriporttien ja kerhorakennusten lukituksen. Mahdolliset epäkohdat korjataan ja/tai niistä ilmoitetaan edelleen.

12. Vartioinnin laiminlyönnistä seuraa 220 euron sakko ja toistuvissa tapauksissa venepaikan menettäminen vuodeksi.

Huom! HLVK:n vartiojakso alkaa klo 22, eikä EMK:n lipun lasku kuulu muiden kuin EMK-laisten velvollisuuksiin.

Vartiointialue

Vartioitava alue on koko Haukilahden satama-alue niemen kärjestä penkkalaiturin päähän, mukaan lukien Matinkylän venekerhon A-laituri. Mellstenin venekerhon laituri ei kuulu alueeseen, eikä laiturille ole pääsyä kerholaisten avaimilla.

Vartiotupa sijaitsee EMK:n uudisrakennuksen mastovajanpuoleisessa päässä. Vartiotuvassa on vartiopäiväkirja, joka täytetään vartioinnin yhteydessä. Alkukesästä 2023 EMK:n vartiotupa on remontissa, eikä ole näin ollen käytössä. Vartiotupana toimii HLVK:n kerhotalon (= muumitalo) yläkerta, josta löytyy paperiset vartiopäiväkirjat.

Vartioinnin yhteystiedot ja varavartijat

Yhteyshenkilöitä vartiointiasioissa ovat:

 • EMK

  Timo Toukola

  050 311 1147 

  Matinkylän Venekerho

  Jyri Karttunen

  050 596 8813

  Haukilahden Venekerho

  Tero Salonen

  044 514 3313

Varavartijat

Varavartijat kesälle 2023:

Maks Loikkanen

 

044-054 8668

maks.loikkanen@hotmail.com

Susanna Winqvist

050 525 3757

susanna.winqvist@suomenliikuttava.com

Natasha Nordström Huotari

041-546 1310

natasha.nordsromhuotari@gmail.com

Elias Anttalainen

045-679 5099

elias.anttalainen@gmail.com

Michael Ballhorn

044 556 6323

ballhornmichael@gmail.com