Katsastusvelvollisuus ja toimintaohje

Jokainen, joilla on venepaikka Haukilahdessa, tulee katsastuttaa veneensä. Venekerhon sääntöjen mukaan venepaikanhaltijoille katsastus- ja vartiovelvollisuuden suorittaminen on edellytyksenä venepaikan saamiselle.

Katsastukset ilmoitetaan keväällä tällä sivustolla kohdassa ”varaukset ja ilmoittautumiset”. Ilmoittaudu katsastukseen sivulla ”varaukset ja ilmoittautumiset”  valitsemalla sopiva aika ja täyttämällä vaaditut tiedot. Mikäli teetät myös runkokatsastuksen, valitse kevään ensimmäisistä katsastusajoista, joihin on merkitty runkokatsastusmahdollisuus.

Vuosittainen katsastus on siis pakollinen kaikille kerhon jäsenille. Pääsääntönä on, että vene tulee olla katsastettuna kesäkuun loppuun mennessä. Liityttäessä kerhoon tai saadessasi uuden veneen, tulee sille suorittaa runkokatsastus. Runkokatsastus tulee uusia viiden vuoden välein. Runkokatsastusta varten veneen tulee olla maissa.

Jos mahdollista, niin katsastaja suorittaa mielellään sekä runko, että vuosikatsastuksen samalla. Tämä ei tietenkään ole mahdollista kaikille, eikä usein ”isoimmille” veneille.

Katsastusmaksu, joka peritään jäseniltä vuosimaksun yhteydessä, käsittää katsastuksen jonakin kerhon katsastuspäivänä veneen ollessa Haukilahdessa. Voit toki katsastuttaa veneesi jonkun muun kuin kerhon katsastajan toimesta, kunhan katsastaja on Suomen Purjehdus ja Veneilyn katsastaja. Tällöin toimitat vaan kopiot katsastuspöytäkirjasta katsastuspäällikölle. Tämä käytäntö on yleinen niille, joilla on vene talvisäilytyksessä toisella paikkakunnalla.

Katsastajat ovat paikalla tarvittaessa myöhempään, mutta kannatta olla paikalla kerhotalolla ennen ilmoitettua kellonaikaa. 

Katsastuksen tekemisen nopeuttamiseksi varaa kaikki veneesi varusteet helposti näkyville. 

Yhteistyöterveisin,

Katsastuspäällikkö

Katsastus muin aikoina kuin katsastuspäivinä

Jos haluatte katsastaa veneenne muina aikoina tai muualla kuin Haukilahden satamassa, niin varatkaa aika seuran katsastajilta. Tällöin peritään 40 euron katsastusmaksu (+ mahdolliset muut kulut, esim. matkakorvaus).

Katsastus ja vartiointivelvollisuus

Muistathan, että venekerhon venepaikanhaltijoilta katsastus- ja vartiovelvollisuuden suorittaminen on edellytyksenä paikan saamiselle seuraavalle kaudelle. Huolehdithan siis velvollisuuksistasi.

Katsastajien yhteystiedot

Katsastusmiehet ovat:

Katsastuspäällikkö: Jussi Armanto jussiarmanto@gmail.com 040-771-0926


(Apukatsastajat: Pekka Orenius, Ari Näätsaari ja Jussi Armanto)