Jäsenkirje

HAUKILAHDEN VENEKERHO RY:N JÄSENTIEDOTE

Nythän tätä tiedotettavaa sitten tuleekin hieman enemmän, mutta ihan päällimmäisenä muistakaa ilmoittautua vuosikokoukseen (ti 10.3. klo 18 Haukilahden Paviljonki) Jussille (jussi.armanto@gmail.com).

 1. Venekerhon uudet nettisivut osoitteessa www.hlvk.fi
  Vain näitä uusia sivuja päivitetään aktiivisesti. Vanhat sivut osoitteessa www.haukilahdenvenekerho.fi ovat vielä olemassa ja lisäsisimme sinnekin kutsun vuosikokoukseen, mutta muilta osin sivuja ei enää päivitetä ja sivut tulevat poistumaan kevään kuluessa. Myös vanha osoite ohjataan myöhemmin uusille sivuille.
 2. Espoon merikoulu
  Espoon Merikoulu on seitsemän espoolaisen pursiseuran yhteinen merellinen koulu, joka tarjoaa jäsenilleen veneilyyn liittyviä kursseja ja koulutuksellisia kerhoiltoja.
  Haukilahden Venekerho on hyväksytty mukaan Merikoulun toimintaan.
  Merikoulun kotisivut ovat osoitteessa: https://www.espoonmerikoulu.fi/.
  Vasemman palstan toiseksi ylin teksti ”koulutukset” avaa kevään koulutusluettelon, josta toivotun koulutuksen nimeä ”kliksauttamalla” pääsee ilmoittautumislomakkeelle. Tästä löytyy myös tarkennuksia koulutuksen sisältöön.
  Kaikki seuramme jäsenet voivat osallistua kaikkiin koulutuksiin, olipa niiden järjestäjänä mikä seuroista tahansa ja vastaavasti muiden seurojen jäsenet voivat osallistua meidän järjestämiin koulutuksiin.
  Osa koulutuksista on SPV:n virallisia koulutuksia, joissa käytetään SPV:n koulutusmateriaalia ja osa taas itse tehtyjä koulutuksia tai tietoiskuja.

Kurssitarjonnasta kerhomme jäsenien järjestämiä ovat:
11.3. Purjeveneen kevät- ja syyskunnostus, Seppo Immonen
1.4. Purjehdus välimerellä; niksejä ja vuokraveneopastusta, Pekka Orenius, Heikki Kiiskinen
23.4. Miten hälyyttää apua merellä, Markku Tamminen Meripelastusseura/Tuuli Kassila
29.4. Ekologinen veneily, Tuuli Kassila

Nyt kannattaa hyödyntää tämä erinomainen mahdollisuus mukaviin kerhoiltoihin samanhenkisten ihmisten kanssa.
Ja tosiaankin kaikki koulutukset ovat meidän kaikkien saatavilla. Nyt vaan mukaan ilmoittautumaan!

 1. Kevään tärkeät päivämäärät
  Vesille nostojen, katsastusten ja pukkitalkoiden päivämääriä ollaan parhaillaan sopimassa ja niitä päivitetään uusille nettisivuille sitä mukaan kun ne on sovittu. Tällä hetkellä sovittuja päivämääriä ovat:
 • ti 10.3. vuosikokous klo 18:00 alkaen Haukilahden Paviljongissa
 • ke 29.4. vesille lasku klo 17:00 alkaen (Karttunen)
 • ke 13.5. vesille lasku klo 17:00 alkaen (Karttunen)
 • su 17.5. vesille lasku klo 8:00 alkaen (APV)
 • su 24.5. vesille lasku klo 8:00 alkaen (APV)
 • to 4.6. pukkitalkoot klo 16:00 alkaen (APV)
 1. Kerhotalon vessaan murtautuminen
  Kerhotalon keskimmäisen vessan ovi on murrettu auki. Ovi on talon sisällä suunnilleen ainoa lukittu ovi, koska ko. vessa on ravintolan henkilökunnan käytössä. Murto havaittiin tiistaina 11.2. ja siitä on ilmoitettu poliisille. Myös ravintoloitsijaa on pyydetty käymään paikanpäällä toteamassa onko jotain viety. Silmämääräisesti katsottuna vaikutti, että ainakaan mitään isompaa ei ole viety. Kun murto havaittiin, havaittiin samalla että terassin puoleinen toinen ulko-ovi oli auki. Siinä ei kuitenkaan ollut murtojälkiä, joten sisään on joko tultu avaimilla tai ovi on jäänyt jollakulla auki. Ovi menee hieman huonosti kiinni, mutta kyllä sen kuitenkin kiinni saa. Tässä samalla muistutus, että kun käytte talolla, niin varmistakaa että ovet ovat lukossa kun lähdette.
 2. Kovat tuulet
  Myrskyn voimalla puhaltaneet tuulet ovat kaataneet yhden pienemmän veneen ja repineet veneiden pressuja. Käykääpäs tarkistamassa satamassa, että kaikki on kunnossa. Talvi saattaa vielä yllättää myös veneilijän.
 3. Uusia katsastajia ja kouluttajia kaivataan
  Kerhomme tarvitsee pari-kolme katsastajaa lisää katsastusrinkiin. Olisitko kiinnostunut katsastajan kurssista ja sen myötä katsastustoiminnasta. Kerho maksaa SPV:n katsastajan kurssin ja aktiivikatsastaja on vapautettu kerhon vuosittaisesta jäsenmaksusta. Jos olet kiinnostunut, niin ota yhteyttä Juha Mursulaan (juha.mursula@riveria.fi).
  Edellä mainittu Espoon merkikoulun kanssa aloitettu yhteistyö kaipaa myös muutaman lisäkouluttajan, joten jos olet kiinnostunut veneilystä ja veneilyyn liittyvistä asioista ja tiedon edelleen jakamisesta ota yhteyttä Pekka Oreniukseen (pekka.orenius@gmail.com). Kerho maksaa SPV:n kouluttajakurssin.
 4. Kerho toimintaohje
  Kerhon nettisivuilta löytyvää toimintaohjetta on päivitetty. Uusi päivitetty versio julkaistaa nettisivuille lähiaikana.

t. HLVK:n hallitus

Jaa uutinen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email